Ми на зв'язку з 9:00 до 20:00
 

Бажаєте замовити ремонт квартир та будинків в Одесі?

Зателефонуйте прямо зараз за номером:

(098) 154 79 75 або (093) 721 08 69

Безкоштовний
замір
Досвідчені
майстри
Складання
кошторису
Вигідні
ціни

Особливості ремонту квартири в новобудові

Якщо ви купили квартиру в новому будинку, то, ймовірно, перед вами вже постає найважливіше питання – з чого розпочати ремонт квартири в новобудові? На відміну від квартир у хрущовках та сталінках ремонт у новобудові повинен здійснюватися з урахуванням багатьох нюансів та особливостей. Про них ми і поговоримо з вами далі…

Нюанси ремонту квартири в новобудові

При першому ремонті в новому будинку кваліфіковані фахівці не рекомендують використовувати дорогі оздоблювальні матеріали. Пов'язано це з тим, що протягом ще кількох років будинок сідатиме, що неодмінно призведе до деформації деяких оздоблювальних матеріалів, які потрібно згодом замінити.

Найкраще відразу враховувати необхідність проведення повторного косметичного ремонту. У монолітному будинку його слід робити через 4-6 років, а в цегляному – через 2-3 роки.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Види необхідних ремонтних робіт визначаються в залежності від типу будинку:

  • монолітний. Стандартні квартири в монолітних будинках відрізняються вільним плануванням, коли весь простір обмежений виключно зовнішніми стінами.

    Ремонт таких квартир вважається найбільш складним і трудомістким, тому що при його виконанні потрібно враховувати безліч будівельних норм. Наприклад, забороняється проводити системи опалення на лоджію закритого типу, демонтувати канал вентиляції або переносити каналізаційний стояк. Якщо ви купили квартиру в монолітному будинку, виконувати ремонт своїми руками вкрай не рекомендується;

  • панельний. Квартири в панельних будинках зазвичай здаються в експлуатацію вже з міжкімнатними перегородками та стяжкою, що скорочує кількість необхідних ремонтних робіт. Деякі забудовники здають такі будинки з проведеною електропроводкою, розведенням труб та незначною чорновою обробкою. Якщо ви не збираєтеся виконувати капітальне перепланування, то кількість робіт зводиться до мінімуму, адже, за великим рахунком, тут потрібні лише найпростіші оздоблювальні роботи.

    Так як для повного усадки панельного будинку необхідно 1-2 роки, важливим етапом ремонту квартири є армування стін спеціальною сіткою, а так як поява тріщин у стіні нового будинку – не рідкість, то замість кахельної плитки краще використовувати пластикові панелі.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Етапи ремонтних робіт у новобудові

Щоб ви розуміли, з чим доведеться зіткнутися в наступні кілька місяців, якщо збираєтеся проводити ремонт у квартирі, давайте розглянемо основні етапи ремонтних робіт…

Демонтаж/монтаж перегородок

Перше питання, яке стоїть перед початком виконання ремонтних робіт, чи мінятимете ви планування квартири або вас влаштовує існуюче. Якщо хочете зрештою отримати оригінальне житло, яке відповідатиме вашому баченню, зносіть міжкімнатні стіни, а потім створіть простір, який відповідає вашим цілям.

Для прикраси приміщення можна використовувати гіпсокартон, за допомогою якого створюються арки, багаторівневі стелі та, звичайно ж, перегородки…

Особливості ремонту квартири в новобудові

Розведення труб (опалення, водопровід та каналізація)

Тут все залежить від того, в якому стані забудовник здав квартиру: якщо труби для водопроводу, каналізації та опалення вже проведені, процес ремонту дещо спрощується. В іншому випадку потрібно звернутися до кваліфікованого фахівця, який якісно виконає розведення труб усіх інженерних систем згідно з плануванням квартири.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Стяжка підлоги

Залишати стяжку від будівельників не рекомендується, тому що надалі її нерівності цілком можуть створити суттєві проблеми з укладанням покриття для підлоги.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Звукоізоляція

Щоб сусіди не турбували шумом, слід подбати про гарну звукоізоляцію стін та стелі. Як шумоізолюючий матеріал можна використовувати спеціальні перфоровані гіпсові плити, підвісні акустичні стелі, звукоізоляційні мембрани, підкладки і т. п.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Обробка стін

Дуже часто стіни в квартирах в новобудові необхідно вирівнювати, тому оздоблення стін починається саме з цього ремонтних робіт. Далі виконуються стандартні види робіт: монтаж арматурної сітки, штукатурно-малярні роботи... На цьому етапі важливо врахувати подальше усадження будинку та підібрати найбільш оптимальні будівельні матеріали.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Оформлення стель

При оздобленні стелі в новому будинку необхідно враховувати ймовірну появу тріщин і деформацій, тому найкраще при оформленні стелі використовувати тканинні та натяжні пластикові стелі, які можна поєднати з обробкою з гіпсокартону, що дозволяє створити унікальний дизайн інтер'єру.

Особливості ремонту квартири в новобудові

Якщо ви хочете замовити якісний ремонт квартири в Одесі в новобудові, звертайтеся в будівельну бригаду HouseFix. Наші спеціалісти допоможуть вам розробити унікальний дизайн інтер'єру, а також виконають усі необхідні ремонтні роботи точно в обумовлений термін.

Зверніть увагу! Замовити машинну штукатурку в Ужгороді ви можете у наших партнерів. Короткі терміни вирівнювання стін, вигідні ціни, якісні матеріали – все це ви отримуєте за умови співпраці з LoftService.

Бажаєте детальніше дізнатися про вартість ремонту квартир в Одесі?
Зателефонуйте нам
або
замовте зворотний дзвінок